Main » 2012 » Juli » 4 » Načelnik Općine Goražde posjetio porodicu tragično nastradalog Džemala Sofovića u naselju Belvedere
15:02
Načelnik Općine Goražde posjetio porodicu tragično nastradalog Džemala Sofovića u naselju BelvedereNačelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović sa saradnicima posjetio je danas porodicu rahmetli Džemala Sofovića koji je smrtno stradao prije nekoliko dana  u tragediji koja se desila u naselju Belvedere. Podsjećamo, Sofović je umro na putu do bolnice od posljedica ranjavanja u eksploziji tokom sortiranja otpadnog metala u kojoj se nalazila tromblonska mina.

Prilikom posjete porodci nastradalog Načelnik je osim pružene finansijske i pomoći u hrani obećao i pomoć u rješavanju stambenog pitanja .

" U svemu ovome najteže je da smo izgubili jedan ljudski život. Nažalost, u cijeloj BiH se dešava pogibija od mina. Ljudi se bore sa tim nedaćama. Situacija je jako teška, bore se da dođu do nekog dinara. Mi imamo razumjevanja prema porodici Sofović, prema supruzi rahmetli Džemala, prema njenom djeveru koji također ima četvero djece, prema majci. Ovu porodicu smjestili smo u ovo naselje prije 3 godine i prije ovog događaja planirali smo da ih smjestimo u zgradu Dom 3. " -  kazao je načelnik Ramović te dodao kako je prilikom posjete ova porodica izrazila želju da ih Općina  do trajnog smještaja u zgradu Dom 3, premjesti na neku drugu lokaciju i dodjeli im novi alternativni smještaj zbog trauma koju su preživjeli jer se tragičan događaj desio ispred ulaza u kuću u naselju Belvedere, te da će Općina u narednih nekoliko dana pronaći novi smještaj, a Načelnik je ponudio pomoć u pronalasku posla za Belmu kao i pomoć u upisu u vrtić za njenog dječaka.

(gorazde.ba)
Category: Goražde | Views: 421 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus