Main » 2012 » Juli » 4 » Načelnik posjetio lokacije na kojima se odvijaju radovi
15:09
Načelnik posjetio lokacije na kojima se odvijaju radovi


Ovih dana u našem gradu odvijaju se radovi na nekoliko lokacija koji će uveliko izmjeniti i uljepšati izgled našeg grada. Tako su nedavno završeni radovi na uređenju platoa ispred Gradskog stadiona za šta je izdvojeno 30 000 KM, a u toku su radovi na otvaranju i asfaltiranju prolaza kod zgrade MSŠ ''Enver Pozderović'' te radovi na izgradnji parka Gungoren.

Naime, na  inicijativu građana, ovih dana  ponovo će biti uspostavljen prolaz između Osnovne škole " Fahrudin Fahro Baščelija " i Mješovite srednje škole " Enver Pozderović ". Radovi na izgradnji saobraćajnice su počeli, a izvođač je preduzeće Goraždeputevi. Za realizciju ovog projekta Općina Goražde izdvojila je više od 60.000 KM. Izgradnjom saobraćajnice u ovom dijelu grada riješiće se brojne poteškoće sa kojima su se suočavavali prije. U ovom dijelu grada biti će izgrađena moderna dvosmjerna saobraćajnica.

S druge strane u toku su radovi na izgradnji parka Gungoren čiju izgradnju zajednički finansira Općina Goražde, Agencija za vodno područje rijeke Save i naša bratska općina Gngoren iz Turske Projekat izgradnje parka sastoji se iz dva djela, tako da će u prvom djelu radove na sanaciji obale utvrde korita rijeke Drine izvoditi firma '' OKAC '' d.o.o. a finansijska sredstva u iznosu 250 000,00 KM obezbjedila je Općina Goražde i Agencija za vodno područje rijeke Save, dok će u drugom djelu projekta radove izvoditi firma Kaja Company a sredstva za ovu fazu u iznosu 750 000,00 KM obezbjedila je bratska Općina Gungoren Tim povodom načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović sa saradnicima posjetio je danas pomenute lokacije kako bi na licu mjesta pogledao kako teku radovi.

(gorazde.ba)

Category: Goražde | Views: 450 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus