Main » 2013 » Februar » 28 » Nagrađeni najbolji učenički radovi
19:02
Nagrađeni najbolji učenički radovi

Nakon završene procedure odabira najboljih likovnih i literarnih radova nastalih na takmičenju učenika osnovnih i srednjih škola na području BPK Goražde organizovanom povodom  Dana nezavisnosti BiH, danas su u zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde proglašena imena najuspješnijih učenika te dodijeljene nagrade za najbolje radove.

Učenike, nastavnike i direktore škola danas je pozdravio premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto.

„ Na vašoj duhovnosti su radili vaši roditelji, nastavnici, a mi kao predstavnici vlasti pokušavamo da to vaše podržimo i održavamo. Želja je svake države, pa i naše, da budemo više u mogućnosti da podržavamo mladost. Trudićemo se i takve politike i birajte koje će vas prepoznavati i koje će vas pratiti, znati da iskaže vašu posebnost i da i vi u toj posebnosti uživate. Čak i vaši roditelji da mogu to vaše dobro da baštine, da budemo država koja ima i duh i dušu. Zato, hvala vam na onome što ste pokazali i čestitamo vam"- poručio je premijer Frašto.

Takmičenje i ceremoniju dodjele nagrada organizovalo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

„ Tradicionalno iz godine u godinu Minisitarstvo obrazovanja sa Pedagoškim zavodom je aktivno po pitanju obilježavanja ovakvih manifestacija. Koliko ljubavi ima prema našoj domovini, koliko ljubavi ima prema našem gradu iskazali su naši učenici kroz likovne radove i pisanu riječ – kazala je direktorica Pedagoškog zavoda BPK Goražde Dika Makota.

Nagrade učenicima uručili su premijer BPK Emir Frašto, ministar za boračka pitanja Osman Subašić i direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota.


(bpkg.gov.ba)
Category: Goražde | Views: 248 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus