Main » 2011 » June » 17 » Nakon bacanja kamenja na autobus sa osnovcima javno izvinjenje zvaničnika
22:48
Nakon bacanja kamenja na autobus sa osnovcima javno izvinjenje zvaničnika

U istoj noći još dvije osobe bošnjačke nacionalnosti prijavile bacanje kamenica na njihovo vozilo, odnosno kuću
Ministar unutrašnjih poslova i policijski komesar BPK Goražde Nusret Sipović i Ešef Hurić sa premijerom Emirom Fraštom jučer su uputili javno izvinjenje učenicima i učiteljima Osnovne škole "Jovan Dučić" iz Čajniča zbog kamenovanja njihovog autobusa u Splavištu kod Goražda prije četiri dana (11. juna). Učenici iz Čajniča vraćali su se sa Kids festivala u Sarajevu, prilikom napada u noćnim satima su se uplašili, ali na sreću niko nije povrijeđen. 

- Zajedno ćemo raditi da utvrdimo činjenice i otkrijemo izvršioce, kako bismo stali ukraj huliganstvu bilo koje vrste. Izvinjavamo se zbog incidenta, a 37 učenika iz Čajniča sa učiteljicom Jelom Tupešom pozivamo da budu gosti Vlade BPK na međuentitetskom druženju učenika na Sadbi kod Goražda - kazao je premijer BPK Emir Frašto. 

Sipović i Hurić odbacili su mogućnost da napad ima nacionalističke motive. 

-  Ovaj slučaj nema nacionalnu dimenziju, s obzirom da se to desilo kasno, u 22.30 sati, te da su osim vozača "Čajniče-transa" Radiše Kajevića u neposrednoj blizini još dvije osobe bošnjačke nacionalnosti prijavile bacanje kamenica na njihovo vozilo, odnosno kuću - naglasio je ministar Sipović. 

U istoj noći kamenicama je gađan i "golf" kojim je upravljao Samir Pirija te kuća u vlasništvu Almedina Hasanbegovića. U policiji za sada raspolažu informacijama da se radi o tri maloljetne osobe. 

(Dnevni Avaz)

Category: Goražde | Views: 293 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus