Main » 2011 » November » 30 » Nastavak pregovora sa firmom „Emka Bosnia“ d.o.o. Goražde
14:05
Nastavak pregovora sa firmom „Emka Bosnia“ d.o.o. Goražde

Direktor firme „Emka Bosnia" Joachim Wolff i predstavnici ove firme susreli su se danas u Goraždu sa premijerom BPK Goražde Emirom Fraštom i ministrom za privredu  Demirom Imamovićem kako bi nastavili pregovore vezane za sklapanje specijalne pogodbe o raspolaganju imovinom u vlasništvu BPK Goražde na prostoru industrijske zone u Vitkovićima.

Na sastanku je razgovarano o Elaboratu o ekonomskoj opravdanosti kupovine zemljišta i izgradnje proizvodnih pogona koji je firma „Emka Bosnia" ranije dostavila Ministarstvu za privredu, kao i o radnjama koje treba poduzeti kako bi započela realizacija aktivnosti ove firme na otvaranju novih proizvodnih pogona u Vitkovićima.

Predstavnici Vlade izrazili su spremnost da podrže inicijativu firme „Emka Bosnia" i poduzmu sve potrebne mjere kako bi se postupak pregovora i zaključivanja ugovora o raspolaganju imovinom okončao do kraja ove godine.

Ovime bi bilo omogućeno da realizacija planiranih aktivnosti na izgradnji novog pogona, u kojem bi zaposlenje našlo više od 200 novih radnika, započne u što kraćem roku.

(Vlada BPK-a)
Category: Privreda | Views: 747 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus