Main » 2012 » November » 2 » Neobična posjeta u Općini Goražde
15:56
Neobična posjeta u Općini Goražde

Danas je u kabinetu načelnika mr. Muhameda Ramovića upriličen prijem za djevojčicu Melisu Kodžagu. Melisa ima pet godina i članica je vrtića SOS Kinderdorf. Iako vrlo mlada i politika još uvijek nije predmet njenoga interesovanja, Melisa je izrazila veliku želju da upozna Načelnika, jer ga je gledala i kako sama kaže „podržavala svaki put kada ga vidi na televiziji". Za ovu priliku, pripremila je poklon za Načelnika, i to crteže i radove koje je sama napravila, a kojima mu čestita reizbor na funkciju načelnika i čestita Kurban Bajram.

Iako je u toku važnih poslovnih obaveza i aktivnosti, Načelnik je ostao zatečen ovim gestom i rekao kako je ovo najdraži od svih sastanaka i prijema na kojem je ikada prisustvovao.

„Melisini pokloni i posjeta imaju nemjerljivu emotivnu vrijednost i ovo je nešto što nisam očekivao i nikada nisam doživio. Melisa mi je svojim neobičnim gestom popravila raspoloženje i dala mi snagu da i dalje nastavim činiti sve kako bi njeni vršnjaci i svi oni koji žive u našoj Općini Goražde imali što bolji život i budite sigurni da nikada neću posustati u toj namjeri. Što se Melise tiče, ona je veoma inteligentna djevojčica i želim joj mnogo sreće u životu i sve najbolje, njoj i njenoj porodici." 

Melisa je dobila priliku da deset minuta bude načelnik i kaže da je sve upravo onako kako je i zamišljala.

Na kraju posjete, zatražila je obećanje da će Načelnik biti prisutan na narednoj priredbi u njenom vrtiću, a osim lijepih sjećanja na ugodno druženje, Načelnik je Melisi uručio simboličan znak pažnje koji će da je podsjeća na ovo lijepo druženje.

(gorazde.ba)
Category: Goražde | Views: 594 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus