Main » 2013 » August » 28 » Nesreća u krugu preduzeća "Goraždeputevi": Radnik preživio strujni udar od 10.000 volti
16:05
Nesreća u krugu preduzeća "Goraždeputevi": Radnik preživio strujni udar od 10.000 volti

Radnik preduzeća „Goraždeputevi" Izet Hodžić teško je povrijeđen u strujnom udaru u krugu firme. Do nesreće je došlo tokom istovara tucanika koji je deponovan u krugu preduzeća, a ispod trase desetkilovatnog dalekovoda.

– Prilikom istresanja materijala karoserijom kamiona zakačio je žicu dalekovoda, izašao iz vozila, te uzeo drvenu letvu kojom je žicu pokušao prebaciti preko kamiona. Prednji desni točak tada je počeo da gori, a povrijeđeni je pokušao otvoriti vrata na kamionu kako bi, vjerovatno, uzeo aparat za gašenje i tada je doživio udar napona od 10.000 volti – kazao nam je kantonalni tužilac Lazar Draško, koji je sa pripadnicima policije i istražiteljima MUP-a BPK Goražde obavio uviđaj na mjestu nesreće. 

Hodžićevim kolegama iz preduzeća pomogli su i mještani obližnjeg naselja među kojima su bili i Bojan Lasica i Emir Džebo. 

– Sa terase sam vidio kako se kamion zapalio i ljudi zapomagaše. Sletio sam i pomogao da se izvuče – kaže Džebo, dok Lasica dodaje kako je uspio pronaći aparat za gašenje kojim je požar ugašen, a potom je sa ostalima, uz pomoć drvene stolice koja se našla pri ruci, povrijeđenog radnika odvojio od kamiona.

Povrijeđeni vozač kamiona prebačen je u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde.

– Pacijent je bio premješten na naš Odjel intenzivne njege. Vitalno je stabilan, ali pošto ne dolazi svijesti u toku su pripreme za njegov transport za Sarajevo. Šaljemo ga na Centar urgentne medicine – kazao nam je dežurni ljekar Eldin Delić. 

Nezvanično saznajemo da je izmještanje dalekovoda iz kruga preduzeća traženo nekoliko puta. U Tužilaštvu dodaju kako će eventualna odgovornost biti utvrđena istragom.

(Avaz)
Category: Crna Hronika | Views: 1081 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus