Main » 2015 » Januar » 17 » Nezaposlene osobe iz Goražda odlaze na edukaciju u Tursku
13:06
Nezaposlene osobe iz Goražda odlaze na edukaciju u Tursku

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) organizuje odlazak građana iz BIH na edukaciju u Tursku. U saradnji sa goraždanskim muftijstvom te Službom za zapošljavanje BPK prijave su obavljene i za nezaposlene osobe sa ovog područja - kazao je za Radio Goražde muftija goraždanski Remzija ef. Pitić. 

" Na bazi dugogodišnje dobre saradnje sa turskom vladinom agencijom TIKA, došlo se i do ovog zanimljivog projekta koji dugoročno nezaposlenim osobama, a koje žele raditi, pruža priliku za edukaciju u Ankari, a time i mogućnost riješavanja egzistencije" - kazao je muftija Pitić. 

Prema njegovim riječima, u ovoj fazi edukacijom će iz BIH biti obuhvaćene 54 osobe i to za devet zanimanja: kompjuterski mehaničar; automehaničar; vodoinstalater;
elektro mehaničar; kuhar; grafički štampar; stolar; građevinski majstor (keramičar);
limar (zavarivač).Sve dugoročno nezaposlene osobe gore navedenih zanimanja imaju priliku za usavršavanjem ili u nedostatku gore navedenih zanimanja, priliku za prekvalifikaciju dobit će i neka druga srodna zanimanja.

" U saradnji sa Službom za zapošljavanje BPK-a jutros smo imali sastanak sa kandidatima koji su iskazali interesovanje. Konačan odabir kandidata trebao bi biti obavljen do kraja sljedeće sedmice, a odlazak u Tursku planiran je poičetkom februara" - pojasnio je muftija goraždanski uz napomenu da kandidati moraju imati uredan pasoš, dok su svi ostali troškovi plaćeni.

 

Radio Goražde

Category: Razno | Views: 256 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus