Main » 2014 » Maj » 11 » Nova budućnost Goraždanske atletike mladi Almir Adilović, istrčao dionicu dugu 32 kilometra
12:56
Nova budućnost Goraždanske atletike mladi Almir Adilović, istrčao dionicu dugu 32 kilometra

Goražde bi uskoro moglo dobiti novog atletskog šampiona. Almir Adilović je mladi Goraždanin koji ima samo 24 godine, a jučer je istrčao prvi put dionicu dugu 32 kilometra od Rorova do Zaimovog dola, a sve u čast legendarnog komandanta Zaima Imamovića i njegovih saoboraca.

Almir je na svoju incijativu jučer trčao ovu dugu dionicu, kako bi odao počast legendarnom komandantu, Almir istiće da djelo Zaima Imamovića nikako ne smije biti zaboravljeno, i da je to njegov naćin da oda počast tom velikom čovjeku, i istinskom heroju kakav je Zaim Imamović.

Relacija je bila duga, i naporna, ali čovjek ako ima želju i volju u tome što radi istrajaće bez obzira na sve, istiće ovaj mladi Goraždanin, koji se atletikom počeo prvo baviti rekrativno, a onda se uključio i u Atletski klub Goražde, i tako predstavlja naš grad na državnim prvenstvima.

 

Almir je nastupao na brojnim takmičenjima, a izdvojit ćemo drugo osvojeno mjesto na Atletkom mitingu u Goraždu, koje se održalo prošle godine, na dužini od 3000m, te deseto mjesto na stadionu Koševo u Sarajevu na 10 000m na prvenstvu BiH za seniore.

Almir će nastaviti vrijedno da trenira, a možda već uskoro ponese našu zastavu na nekom Međunarodnom ili Svjetskom takmičenju.

Osim atletike Almir je uključen u mnoge druge aktivnosti, što dokazuje da se radi o veoma vrijednom mladiću pred kojim je i svjetla budućnost.

Almir je pored Atletskog kluba Goražde, i dio planinarskog društva Maglić, te te Gorske službe za spašavanje. Almir dodaje da jako voli prirodu i njene ljepote, a za atletiku, istiće da zdravo tijelo znači i zdrav duh.

Ovom mladom Goraždaninu želimo puno uspijeha u budućnosti, a mnogim mladim Goraždanima bi Almir mogao poslužiti kao primjer, istinski vrijednog mladića, kojem sport, i razne aktivnosti u životu znaće mnogo.

Treba istaknuti da je Almir također i pripadnik Oružanih snaga naše zemlje, pa bi uskoro mogao da i naše Oružane snage predstavlja na nekom od Međunarodnih takmičenja.

(gorazde.ucoz.org)

 

Category: Sport | Views: 470 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus