Main » 2011 » August » 25 » Nova školska godina počinje u ponedjeljak 05.09.2011. godine
15:53
Nova školska godina počinje u ponedjeljak 05.09.2011. godine


S ciljem sagledavanja situacije na terenu i ispunjenosti uslova za početak nastave u novoj školskoj 2011/12. godini, danas je u resornom ministarstvu održan radno-konsultativni sastanak sa direktorima svih škola i predškolskih ustanova na području BPK-a Goražde.

U toku ovog raspusta u mnogim školama izvođeni su sanacioni radovi u pojedinim školskim prostorijama i prema informacijama direktora, ti radovi će biti završeni na vrijeme, kako bi nova školska godina nesmetano počela.

Takođe, ispunjeni su i svi potrebni uslovi kada je u pitanju  kadrovska i materijalno-tehnička opremljenost osnovnih i srednjih škola u našem kantonu.

Resorno ministarstvo, ove godine, obezbijedit će udžbenike za sve učenike prvih, drugih i trećih razreda osnovnih škola, kao i udžbenike za socijalno ugrožene učenike prve generacije osmih razreda devetogodišnje osnovne škole. Prema podacima škola, radi se o 59 učenika sa područja cijelog kantona.

Na sastanku je razmatrana i informacija o toku sanacionih radova u vrtiću SOS Kinderdorf, Goražde te je rečeno da se očekuje da bi radovi mogli biti okončani do prvog ponedjeljka u septembru. Ipak, zvanična informacija o početku rada SOS Kinderdorfa bit će poznata naknadno.


(bpkg.gov.ba)
Category: Obrazovanje | Views: 290 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus