Main » 2012 » Februar » 8 » Novi goraždanski heroji u borbi protiv snježnih nanosa
00:42
Novi goraždanski heroji u borbi protiv snježnih nanosa

Šest radnika sa pet mašina čistili su neprekidno tri dana i tri noći

U teškim trenucima svaki grad ima svoje heroje, a oni iz Goražda sa malobrojnim mašinama ovih su dana na zametenim putevima gdje se u pokušajima da deblokiraju sela bore sa snijegom višim od metra i temperaturama koje ne padaju ispod – 10 stepeni.

Posjetili smo radnike firme Okac koji su deblokirali selo Čemernica u općini Pale – Prača, a put Goražde – Hrenovica uprkos snijegu stalno držali prohodnim.

– Šest radnika sa pet mašina čistili smo neprekidno tri dana i tri noći. U petak je ovdje pao metar novog snijega i da smo malo stali put bi bio blokiran. Danas smo pročistili put do Donje Čemernice, a do Gornje nismo mogli skroz, samo smo progazili i sto metara do kuća došli – kaže radnik Ramiz Ridžal.

- Bilo je snijega i ranije, ali ovaj je čini mi se najveći do sada. Nas je desetak u selu, ima starih i iznemoglih i potrebna nam je komunikacija zbog hrane i svega - kaže mještanin Munib Briga. Načelnik općine Goražde Muhamed Ramović kazao nam je da je sva raspoloživa mehanizacija upućena ka seoskim mjesnim zajednicama, a da je na čišćenju snijega u gradu angažirano samo JKP „6. mart".
– Više od 20 mašina je na terenu. Bazirali smo se na devet seoskih mjesnih zajednica koje su u vrlo teškoj situaciji, posebno Orahovice, Kraboriš, Berič, Osječani, dio Osanice, Ilovače i Sadbe. Očekujem da ćemo u narednih 24 sata deblokirati svako selo – kaže Ramović, te dodaje kako pomoć od barem nekoliko mašina Goraždu „ne bi bila viška".

(Dnevni Avaz)
Category: Goražde | Views: 443 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus