Main » 2012 » April » 4 » Novi uspijesi mladih Goraždana
17:26
Novi uspijesi mladih Goraždana


Da su mladi Goraždani uspješni gdje god odu dokaz je i posljednji uspjeh Arijane Nevesinjac i Armina Čavrka koji su u naš grad nedavno donijeli značajna priznjanja i ostvarili uspjeh u Srbiji i Belgiji. Arijana Nevesinjac, među brojnom konkurencijom osvojila je prvo mjesto na Međunarodnom dječijem muzičkom festival nedavno  održanom  u Užicu, dok je mladi pravnik Armin Čavrk bio jedan od 5 predstavnika BiH koji je putovao u Brisel na Studijsko putovanje na temu " Upravljanje otpadom " koje je za cilj imalo upoznavanje predstavnika balkanskih zamalja sa regulativom EU koja se odnosi na ovu oblast, gdje je sa velikim uspjehom predstavio našu zemlju i naš grad. Tim povodom načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović sa saradnicima danas je upriličio  prijem za Arijanu i Armina prilikom čega su razgovarali o njihovim iskustvima i uspjehu koji su ostvarili.

-Općina Goražde uistinu prati sve uspjehe koje naši mladi postižu. Imamo udruženja mladih, Vijeće mladih, kao i mnoga sportska takmičenja, školska takmičenja  koje pratimo  i uvijek taj rad  želimo na neki način da nagradimo da ih dalje ohabrimo za njihove uspjehe.  Današnjim prijemom za Arijanu i Armina smo željeli da im se zahvalimo za uspjehe koji su ostvarili u Srbiji i Belgiji – naglasio je načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović u izjavi za medije.

Načelnik je dalje dodao da je riječ o veoma velikom uspjehu i da je Općina Goražde ponosna na svoje mlade Goraždane koji su pravi ambasadori Goražda i BiH.


(gorazde.ba)


Category: Razno | Views: 350 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus