Main » 2015 » Mart » 16 » Obaviještenje: Zloupotreba fotografija
00:37
Obaviještenje: Zloupotreba fotografija

Portal "gorazde.ucoz.org", u posljednje vrijeme susreće se sa zloupotrebom fotografija. Fotografije koje u sebi sadrže žig, odnosno domenu portala "gorazde.ucoz.org", su vlasništvo portala, odnosno njegovog urednika.

Međutim na facebook-u, već određeni period prisutna je grupa koja preuzima naše fotografije, i postavlja svoj tekst na iste, ostavljajući i žig našeg portala na fotografijama.

Radi se o grupi pod nazivom "Dnevna doza Goražda", iza koje ne stoji portal "gorazde.ucoz.org", a na naše fotografije se postavlja neprimjeren sadržaj.

Obaviještavamo posjetioce, i naše fanove da naše fotografije nemaju za cilj da vrijeđaju bilo kojeg pojedinca, i one se odnose strogo profesionalno na prikaz događaja u gradu, ljude u gradu, i sl.

U koliko primjetite neku od naših fotografija sa našim žigom da je dodan neprimjeren sadržaj na istu, molimo vas da nas obavijestite putem maila: redakcija.gorazde@gmail.com.

Postoje i oni koji uklanjaju žig sa naših fotografija, te ih objavljuju pod svoje vlasništvo.

Na žalost na facebook grupe ne možemo utjecati, ali mi ne postavljamo fotografije kako bi smo vrijeđali nekog.

Zbog kvalitete fotografije, i nesmetanog pregleda istih, nismo u mogućnosti dodatno zaštiti naše fotografije.

Za fotografisanje koristimo visoko kvalitetni profesionalni fotoaparat, i sve naše orginalne fotografije nalaze se kod urednika, i samo on zadržava pravo da ih uređuje, objavljuje.

Category: Redakcija | Views: 232 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus