Main » 2012 » November » 7 » Obilježen 37. rođendan OMŠ "Avdo Smailović"
18:45
Obilježen 37. rođendan OMŠ "Avdo Smailović"

Danas je u prostorijama Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović" održana svečana sjednica Nastavničkog vijeća povodom 37. godišnjice postojanja ove ustanove. 

JU Osnovna muzička škola zvanično počinje sa radom  07.11.1975. godine. Kroz svoj dugogodišnji rad je iznjedrila veliki broj učenika, koji su svoje dalje školovanje nastavili kroz srednju muzičku školu u Sarajevu, muzičke akademije u BiH, i šire. 

Svečanoj sjednici su prisustvovali mnogobrojni gosti, nastavnici i učenici ove škole.

Na samome početku, direktorica Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović" Selma Verem zahvalila je svima onima koji su na bilo koji način pomogli rad ove ustanove, Općini Goražde, BPK Goražde, te pojedincima bez čije pomoći bi njihov rad bio znatno teži. Direktorica Verem istakla je kako škola svakim danom napreduje, te da su svi njeni učenici uzorni i dobri đaci, kako u muzičkoj, tako i u svojim redovnim školama, što govori u prilog činjenici da osim muzičkog obrazovanja, djeca u ovoj školi uče i o osnovnim moralnim vrijednostima društva, te poštovanju, ljubavi i miru.

Prilikom obraćanja, Načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović je pozdravio sve prisutne, a posebno učenike i nastavnike Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović:

„Ovo je poseban trenutak i zadovoljstvo mi je da vas pozdravim u ime građana Općine Goražde i čestitam ovaj veliki i  veoma značajan dan za cijelu Općinu i Kanton. Svi mi pratimo Vaše uspjehe i podržavamo vaš rad u skladu sa svojim mogućnostima i uvijek ćemo to činiti. Predstavljali ste nas na velikim takmičenjima i nikada nismo propustili priliku da učestvujemo i da se radujemo Vašim uspjesima. Siguran sam da će klavir, čiju kupovinu smo i mi podržali da mnogim generacijama služi stvaranju velikih umjetnika i predivnih koncerata. Neću propustiti priliku da vam se zahvalim na nezaboravnim nastupima na manifestacijama od značaja za naš grad, jer bez vašeg učešća, one ne bi bile na onome nivou na kojem smo navikli da budu.  U prilog tome koliko Općina Goražde cijeni vaš rad, govori i činjenica da je Osnovna muzička škola „Avdo Smailović dobitnik JAVNOG PRIZNANJA SREBRNA PLAKETA Općine Goražde, za izuzetna dostignuća i doprinos kroz kontinuiran, dugogodišnji rad u oblasti muzičke kulture u Općini Goražde." rekao je između ostalog Načelnik mr. Ramović koji je učenicima, nastavnicima i direktorici poželio mnogo sreće i uspjeha u životu i radu.

sim Načelnika mr. Ramovića, prisutnima se obratila i Aida Obuća, dopredsjedavajuća OV Goražde, te predstavnica kantonalnog ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Večeras će se održati Svečani koncert- učenika i nastavnika – Velika sala OMŠ ,,Avdo Smailović,,- u 18,00 h.

(gorazde.ba)
Category: Obrazovanje | Views: 317 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus