Main » 2013 » Juli » 15 » Obilježen dan formiranja MUP-a BPK-a Goražde
17:43
Obilježen dan formiranja MUP-a BPK-a Goražde

Postrojavanjem pripadnika i svečanom sjednicom kolegija obilježen je 15. juli, Dan uspostave MUP-a BPK Goražde. Ovaj značajan datum obilježen je skromno iz dva razloga, kazao nam je ministar unutrašnjih poslova Nermin Džambegović (SBB).

- Mi smo već 1. jula učestvovali na obilježavanju Dana policije FBiH i zbog toga ovaj datum obilježavamo skromno. Drugi razlog su budžetska sredstva koja su također nedostatna i u ovoj godini – kaže Džambegović.

Ministarstvo je od svog osnivanja provelo brojne reforme i napravilo velike pomake, posebno u stvaranju uvjeta rada i opremanju svojih uposlenika. – Bitno je da je ova institucija certifikovana kao agencija za sprovođenje zakona, te da je Uprava policije, koja je bila organizaciona jedinica Ministarstva, postala Uprava sa punom operativnom i finansijskom samostalnošću. To je podstrek i dodatni motiv da što bolje i kvalitetnije obavljaju svoje zadatke – ističe Džambegović. Čestitke pripadnicima MUP-a uputili su kantonalni zvaničnici.

- Kao žena policajac mogu reći da je ovaj posao veoma zahtjevan, ali ja sam imala sreće da radim u MUP-u u kojem su me kolege prihvatile, prenijele mi svoje znanje. Trudila sam se od njih da učim, nadam se da ću svoj posao nastaviti obavljati savjesno kao i do sada, ali potrebna je i saradnja građana, da u uniformisanim licima ne gkedaju samo one koji sankcionišu – kaže Slavica Jelić, koja već 13 godina radi kao pripadnica PS za kontrolu i regulisanje saobraćaja.

(Dnevni Avaz)
Category: Goražde | Views: 383 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus