Main » 2014 » Juli » 15 » Obilježen Dan formiranja MUP-a BPK Goražde
16:41
Obilježen Dan formiranja MUP-a BPK Goražde

Svečanim postrojavanjem dijela jedinica, uručenjem priznanja i svečanom sjednicom kolegija u Goraždu je obilježena godišnjica formiranja MUP-a BPK Goražde. Učenjem fatihe i minutom šutnje odata je počast pripadnicima poginulim tokom odbrambeno – oslobodilačkog rata i preminulim policajcima. 

Ministar unutrašnjih poslova Osman Subašić, podsjetio je na kontinuitet razvoja Ministarstva od 1997. godine do danas, uz obećanje da će se truditi da naredne generacije policije imaju bolje uvjete za rad. Čestitke pripadnicima MUP-a uputio je i premijer BPK Emir Frašto (SDP). 

Na svečanosti kojoj su prisustvovale brojne zvanice, među kojima i državni ministar prometa i komunikacija Damir Hadžić, policijski komesar Ešef Hurić uručio je priznanja policajcima i uposlenicima MUP-a Nermi Omanović, Nihadu Čavrku, Bilalu Bezdrobu, Blagoju Kovačeviću, Mehemedu Hubjeru, Kemalu Čengiću, Seji Alihodžiću, Sulejmenu Omeroviću, Samiru Haliloviću, Osmanu Haliloviću, Erminu Mandži, Dževadu Šovšiću i Sabahudinu Bičeviću. 

Petodnevnim odsustvom nagrađeni su Asim Šehović i Ismin Bukva, a povodom odlaska u penziju mlađem inspektoru Šemsudinu Hubjeru dodijeljen je pištolj.

(Avaz)

Category: Goražde | Views: 430 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus