Main » 2014 » April » 17 » Obilježen Dan STŠ "Hasib Hadžović"
19:40
Obilježen Dan STŠ "Hasib Hadžović"

17. april u Srednjoj tehničkoj školi ''Hasib Hadžović'' obilježava se kao Dan škole. Tako je bilo i ove godine. Uposlenici i učenici škole organizovali su prigodan program, koji je otpočeo sportskim takmičenjima učenika srednjih škola. Nakon takmičenja postavljena je izložba učeničkih radova nakon čega je u sklopu programa upriličen Dan otvorenih vrata i upoznavanje sa školom. Na kraju je održana svečana ceremonija obilježavanja Dana škole u okviru koje je predstavljen rad škole u protekloj godini.

Obilježavanju Dana STŠ ''Hasib Hadžović'' prisustvovale su brojne zvanice među kojima i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji je ovom prilikom Direktoru, profesorima i učenicima, čestitao Dan škole uz želju da i dalje ostvaruju značajan uspjeh u radu.

Treba naglasiti da je STŠ ''Hasib Hadžović utemeljena u prošlom stoljeću, tačnije 1961. godine. Te davne 1961. godine formirana je hemijska struka, a od 1964. godine upisana je prva generacija mašinskih tehničara. To su i do danas ostale dvije temeljne struke ove škole. Posebno značajna činjenica je da je Tehnička škola u Goraždu imala regionalni značaj i da su iz njenih klupa iznikli stručni kadrovi potrebni za industriju ne samo Goražda već cijele regije. U to vrijeme ova škola naziva se Hemijska tehnička škola. Današnji naziv Srednja tehnička škola ''Hasib Hadžović'' dobila je 1996. godine otkad nosi ime istaknutog profesora matematike i direktora ove ustanove, Hasiba Hadžovića.

(gorazde.ba)

Category: Razno | Views: 348 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus