Main » 2013 » Februar » 26 » Obilne padavine prouzrokovale probleme na području Općine Goražde
00:56
Obilne padavine prouzrokovale probleme na području Općine Goražde

Obilne  kišne padavine koje su padale proteklog vikenda izazvale su brojne poplave na području BPK-a i Općine Goražde. Na području same općine Goražde došlo je do šteta uzrokovanih obilnim padavinama, a ekipe Civilne zaštite intezivno rade na terenu.

U mjesnoj zajednici Berič zbog začepljenja odvodne cijevi, odnosno propusta, na putnoj komunikaciji na tom terenu voda se izlila na put što je prouzrokovalo prekid saobraćaja, koji je uspostavljen nakon intervencije. Tim povodom načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović danas je sa saradnicima posjetio MZ Berič gdje je razgovarano sa stanovnicima o mogućnostima rješenja ovoga problema. Također, i u drugim mjesnim zajednicama obilne padavine prouzrokovale su brojne probleme od čega je najviše u pitanju prekid putnih komunikacija.

„Ovo je bio veoma buran vikend obilježen mnogobrojnim problemima. Nakon požara u porodičnom stanu u Vitkovićima, zadesilo nas je nevrijeme koje je izazavalo tešku situaciju u MZ Orahovice gdje je putna komunikacija bila prekinuta na tri mjesta, zatim prema MZ Faočići i MZ Kraboriš gdje još uvijek imamo izvjesne probleme. Dodatni problem je prekid kablova BH Telekoma. Također, imali smo probleme u MZ Zupčići kao i naselju Glamoč gdje je bio prekid saobraćaja na dvije dionice puta što je tokom noći sanirano i drugih manjih problema, a ovdje u MZ Berič došlo je do začepljenja propusta na putnoj komunikaciju što se uspjelo riješiti, s tim što će se ovaj problem dugotrajno riješiti postavljanjem sedam novih cjevi.'' - istakao je načelnik mr. Muhamed Ramović.

(gorazde.ba)
Category: Goražde | Views: 632 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus