Main » 2014 » April » 7 » Od 10. maja novi sistem prikupljanja otpada u Goraždu
16:59
Od 10. maja novi sistem prikupljanja otpada u Goraždu

Javnom komunalnom preduzeću „6. mart“ iz Goražda predato je na upotrebu komunalno vozilo, čija je vrijednost 70.000 KM. Nabavku vozila, koje može primiti 11 metara kubnih otpada, finansirala je Općina Goražde, a ključeve direktoru Sadiku Silajdžiću simbolično je uručio načelnik Muhamed Ramović. 

- Sa koda Civilne zaštite mi pomažemo naše institucije, posebno komunalno preduzeće, a ovih dana ćemo isporučiti i jedan automobil za Dom zdravlja, zatim Gorsku službu spašavanja i Profesionalnu vatrogasnu jedinicu. Sa isporukom ovog vozila sretni smo što možemo građanima saopćiti da prelazimo  na  sistem sakupljanja smeća putem kanti, koji je bio aktuelan još i prije rata. Mislim da će na taj način grad biti čistiji i da ćemo konačno sa naših magistralnih puteva i saobraćajnica sklonuti kontejnere – kazao je Ramović. 

On dodaje da će svaka porodica na području grada biti obavezna da do 10. maja nabavi kante kapaciteta 120 litara za prikupljanje otpada koji će se odvoziti u redovnim terminima. Direktor JKP Sadik Silajdžić obećava da će usluge ovog preduzeća, koje je često na meti kritika građana, sada biti na većem nivou. 

- Nismo mogli riješiti problem istresanja smeća pored kontejnera zbog nesavjesnih građana, koji su istresali kabasti otpad, tako da će sa kantama odvoz smeća biti puno efikasniji. Pozivam sve građane od ulice 22. maj, kompletan Obarak, do 1. maja, te Vinariće, Baćke, Mahalu, Bare i Luku da počnu kupovati kante za ovu namjenu. Od 10. do 12. maja mi ćemo kontejnere sa ovih lokacija povući – kaže Silajdžić, te upozorava da će protiv onih koji otpad budu odlagali na nepropisan način biti podnešene prekršajne prijave.

(Avaz)

Category: Goražde | Views: 255 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus