Main » 2015 » June » 24 » Održan sastanak Organizacionog odbora "18 Internacionalnog festivala prijateljstva"
15:09
Održan sastanak Organizacionog odbora "18 Internacionalnog festivala prijateljstva"

Nastavljajući pripreme za 18. Internacionalni Festival prijateljstva - Goražde 2015. danas je zasjedao organizacioni odbor ove manifestacije. Kako je istaknuto na sastanku, festival koji će u Goraždu biti održan u terminu od prvog do šestog avgusta, biće ispunjen brojnim sadržajima iz svih oblasti umjetnosti i zabave. Programski sadržaji primjereni su potrebi da se uz mjere štednje, publici u Goraždu ipak ponude zanimljivi sadržaji. " Uz Centar za kulturu kojem je povjerena organizacija i ove godine svoj doprinos daće i zaposlenici općine, komunalno preduzeće, ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, MUP BPK, goraždanska obdaništa i sve ostale institucije koje su uključene u ovaj zajednički poduhvat – poručio je sa današnje sjednice predsjednik Organizacionog odbora festivala načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović. 

Tokom šestodnevne manifestacije biće održano niz koncerata narodne i zabavne muzike, smotra folklora, sajam starih zanata, nekoliko pozorišnih predstava. Tradicionalno, značajno mjesto u Festivalu će imati promocije knjiga, projekcije filmova i likovna kolonija „ Boje prijateljstva“. Kako je rečeno na sastanku, u saradnji sa organizacijama mladih i Udruženjem pedagoga sporta biće održane i popularne Igre na Žanju. Posebna pažnja biće posvećena organizaciji radionica i zabave za djecu, a namjera je da u njima učestvuju i mališani iz susjednih opština u Republici Srpskoj.

Na Festivalu će učestvovati i naši prijatelji iz Francuske (Bretanja), muzička grupa „ Zazu“ koja je najavila i održavanje muzičkih radionica za najmlađe.

Najavljeno je da će tokom Festivala u Goraždu boraviti i grupa mladih iz Metmana čiji će gradonačelnik takođe biti u Goraždu za vrijeme održavanja internacionalne kulturne manifestacije. Konkretan program ovogodišnjeg Festivala prijateljstva trebao bi biti sačinjen u narednim danima

 

Radio Goražde

Category: Festival prijateljstva | Views: 208 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus