Main » 2012 » June » 12 » Održan sastanak Organizacionog odbora XV internacionalnog festivala prijateljstva Goražde 2012
16:39
Održan sastanak Organizacionog odbora XV internacionalnog festivala prijateljstva Goražde 2012


U maloj sali Općine Goražde danas je održan treći po redu sastanak Oranizacionog odbora XV Internacionalnog ''Festivala prijateljstva'' Goražde 2012. Organizacioni odbor  je na današnjem sastanku razmatrao slijedeći dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika sa 2. sastanka Organizacionog odbora;
2. Aktivnosti i zaduženja za jubilarni XV Internacionalni '' Festival prijateljstva '' Goražde 2012. i dogovor o realizaciji istih;
3. Utvrđivanje konačnih prijedloga programskih sadržaja po oblastima za Festival;
4. Tekuća pitanja

Prema onom što se moglo čuti danas obzirom da je riječ o jubilarnom XV Festivalu ove godine učešće na Festivalu uzet će mnoga zvučna imena sa estrade, a o samim imenima konkretnije će se znati narednih dana kada se planira predstaviti i konačan program XV Internacionalnog ''Festivala prijateljstva'' Goražde 2012.

Ono što je također bitno naglasti jeste da je današnjem sastanku prisustvovao i predsjednik Vijeća mladih Općine Goražde Armin Terović koji je prezentovao prijedloge programskog sadržaja ispred mladih, što je Organizacioni odbor jednoglasno usvojio tako da će se isti uvrstiti u program XV Internacionalnog ''Festivala prijateljstva'' Goražde 2012, a riječ je o muzičkoj radionici / hip-hop, DJ-ing, Breakdance; zatim izložba fotografija amaterskih fotografa koji bi fotografisali grad tokom Festivala i poetsko veče u okviru koje bi lokalni mladi pjesnici uz pratnju gitare čitali svoja djela ali i poeziju najboljih svjetskih autora.

(gorazde.ba)Category: Goražde | Views: 641 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus