Main » 2014 » Februar » 24 » Održan zimski pohod "Grebak - put života" Goražde 2014
16:24
Održan zimski pohod "Grebak - put života" Goražde 2014

U organizaciji Planinarskog kluba „Goražde - Maglić" Goražde proteklog vikenda održan je zimski pohod „Grebak - put života" Goražde 2014. Riječ je o pohodu čijim se održavanjem njeguje tradicija i sjećanje na teške ratne godine kada su kolone izgladnjelih i promrzlih preko planinskih vrleti prenosile brašno kako bi osigurale svojim najbližim da prežive u paklu opkljenog Goražda.

Ovaj pohod organizuje se svake godine u znak sjećanja na herojstva, patnje, stradanja ali i podvige naroda gornjeg Podrinja koji su u najteže ratno doba prolazili putem Grebka.

Planinari Planinarskog kluba „Goražde - Maglić" i njihovi gosti u sklopu  pohoda tokom dana prešli su dionicu dugu 48 kilometara koja je u najtežim danima za ovaj grad i njegove stanovnike značila put spasa.

Učesnike pohoda na Rudoj glavi dočekao je načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović čestitajući učesnicima na uspješnom pohodu a ono što također treba istaći jeste da je Općina Goražde finansijski pomogla organizaciju zimskog pohoda „Grebak - put života", te da redovno prati i podržava rad PK „Goražde - Maglić".

Predstavnici Planinarskog kluba „Goražde - Maglić" iskoristili su priliku da se zahvale kako načelniku dr.sci. Muhamedu Ramovići tako i Općini Goražde na kontinuranoj podržci u organizaciji dosadašnjih pohoda „Grebak - put života" kao i podršci njihovom Klubu.

(gorazde.ba)
Category: Goražde | Views: 534 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus