Main » 2012 » August » 1 » OMŠ 'Avdo Smailović' Goražde postala bogatija za dva polukoncertna klavira
12:48
OMŠ 'Avdo Smailović' Goražde postala bogatija za dva polukoncertna klavira


Danas je OMŠ 'Avdo Smailović' Goražde  postala bogatija za dva polukoncertna klavira koja su u prostorije ove škole isporučena tokom dana. Ideja za nabavku ovih dugo željenih instrumenata kao i njena realizacija,  počela je prošle, 2011. godine kada su najveći dio sredstava za te namjene obezbijedili Vlada Kantona BPK (12.500 KM) i Ferderalno Ministarstvo (5000 KM).

Ovaj projekat, kao što je već rečeno iako je iz 2011-e, realizovan je tek sada, zbog zakonske procedure koja je morala biti ispoštovana. Instrumenti su konačno stigli na odredište uz neskriveno oduševljenje svih prisutnih  u muzičkoj školi.

Aktivno učešće u odabiru i svim ostalim aktivnostima su uzeli nastavnici i Školski odbor. Drugi polukoncertni klavir koji je danas dopremljen je polovan ali u vrlo dobrom stanju i on je poklon Muzičke akademije u Sarajevu, kao znak pažnje i veoma dobre saradnje koju imaju naša muzička škola i Akademija. Vellko hvala dekanu prof. dr. Ivanu Čavloviću, naglašava direktorica OMŠ 'Avdo Smajlović' Selma Verem.

-Kako se radi o prvoj kupovini svi smo jako sretni i ponosni jer se radi o važnoj i velikoj investiciji kako za školu tako i za grad. Još jedno hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u nabavci, unošenju i montaži klavira, a sredstva koja su nedostajala za štimanje klavira obezbijedila je općina Goražde, dodaje Verem.

Početkom nove škoske godine, najavljuju iz muzičke škole, biće upriličen i koncert, gdje će i zvanično biti na neki način i promocija nove opreme, na kojem će učestvovati sadašnji i bivši kako učenici tako i profesori ove muzičke škole, a biće pozvani i svi koji su zaslužni za realizaciju ovog  projekta.

(gorazdeonline.com)Category: Obrazovanje | Views: 388 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus