Main » 2012 » April » 16 » Općina Goražde kupila imovinu poreznog dužnika
16:38
Općina Goražde kupila imovinu poreznog dužnika


Porezna uprava Federacije BiH-Kantonalni porezni ured Goražde izvršio je danas putem aukcije javnu prodaju imovine poreznog obveznika Zemljoradnička zadruga "Zadrugar" Ilovača Goražde, radi naplate dužnih javnih prihoda. Prodato je zemljište površine 4510,00 kvadrata u vlasništvu poreznog obveznika dužnika ZZ "Zadrugar" po cijeni od 30.479,00 KM, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Kupac zemljišta je Općina Goražde. Porezna uprava Federacije BiH zadovoljna je ostvarenom prodajom, s obzirom da se na ovaj način imovina veoma teško prodaje, odnosno praksa je pokazala da za kupovinu iste uglavnom nema zainteresiranih kupaca. Ukoliko se i pojave, zainteresirani kupci uglavnom nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procjenjene vrijednosti. U ovom slučaju postignuta je procjenjena vrijednost imovine.

Postupak prinudne naplate dužnih javnih prihoda pokreće se kada se porezne obaveze ne izmire u zakonom propisanom roku. U nizu mjera koje Porezna uprava Federacije BiH poduzima u cilju naplate dužnih javnih prihoda je i zaplijena i prodaja imovine poreznih obveznika dužnika.


(ekapija)

Category: Goražde | Views: 396 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus