Main » 2015 » Maj » 13 » Općina Goražde obezbijedila opremu za omladinske selekcije FK Goražde
10:18
Općina Goražde obezbijedila opremu za omladinske selekcije FK Goražde

U cilju podrške Fudbalskom klubu ''Goražde'', Općina Goražde obezbijedila je sportsku opremu za omladinske selekcije kluba, tačnije za juniore i kadete FK Goražda koji nastupaju u okviru Omladinske lige Federacije BiH, gdje u jakoj konkureciji klubova kao što su Željezničar, Rudar Kakanj i drugi zauzimaju juniori drugu, a kadeti devetu poziciji.

Povodom primopredaje pomenute opreme na Gradskom stadionu okupili su se mladi fudbaleri kojim je načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović predao opremu, te istakao kako Općina podržava FK Goražde i da će to nastaviti i u narednom periodu.

Načelnik je također naglasio da je ovo jedan vid podrške omladinskom aktivizmu, te podstrek mladima da se masovnije bave sportom, koji je jedan od najboljih načina za spriječavanje negativnih pojava u društvu.

Prilikom primopredaje pomenute opreme mladi fudbaleri su se na orginalan načina zahvalili Načelniku, a direktor FK Goražde Admir Pozderović se u ime Uprave također zahvalio te kazao – ''Ovo je po prvi put poslije rata na ovamo da je jedna vrijedna donacija opreme došla za omladinski pogon FK Goražde. Dakle svi juniori i kadeti dobili su opremu od strane Općine Goražde na čelu sa načelnikom gospodinom Muhamedom Ramovićem. Riječ je o 40 kompleta trenerki i ljetnih majci i naši mladi fudbaleri su presretni jer će sada kad budu išli na gostujuće utakmice biti jednobrazni i na najbolji način će prezentovati naš klub i naš grad.''

 

gorazde.ba

Category: Sport | Views: 129 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus