Main » 2012 » December » 19 » Općina Goražde raspisla javne pozive za finansiranje projekta sport, kulturu, udruženja pojedince mladih u 2013 godini
17:10
Općina Goražde raspisla javne pozive za finansiranje projekta sport, kulturu, udruženja pojedince mladih u 2013 godini

Na osnovu Odluke o utvrđivanju kriterija, načina i postupka dodjele finansijskih sredstava za sport, kulturu, udruženja i pojedince i Odluke o utvrđivanju kriterija, načinu i postupku dodjele finansijskih sredstava organizacijama i pojedincima za projekte mladih, Općina Goražde raspisala je Javne pozive za dodjelu sredstava za finansiranje projekata za sport, kulturu, udruženja  i pojedince u 2013. godini i za dodjelu finansijskih sredstava organizacijama i pojedincima za projekte mladih za 2013. godinu. Riječ je o javnim pozivima koje je Općina Goražde raspisivala i prethodnih godina u skladu sa izraženim Javnim interesom.

„ Općina Goražde kao i svake, i ove godine uprkos teškoj finansijskoj situaciji raspisuje dva Javna poziva u tekućoj za narednu budžetsku godinu. U Budžetu će za Javni  poziv za finansiranje projekata za sport, kulturu, udruženja  i pojedince u 2013. godini biti izdvojeno 70.000,00 KM, dok će za Javni  poziv za dodjelu finansijskih sredstava organizacijama i pojedincima za projekte mladih za 2013. godinu biti izdvojeno 15.000,00 KM. Javni poziv se finansira u skladu sa definisanim strateškim i budžetskim prioritetima. Glavni kriterij je rezultat u prethodnoj godini, pa je u skladu s tim javni interes u domenu sporta iskazan na polju rukometa, tačnije dva rukometna kluba, muški i ženski, koji su se dobrim rezultatima sami izborili za svoj status, te FK Goražde. Svi ostali imaju pravo prijave u skladu sa Javnim pozivom. Zainteresovani mogu naći Javni poziv na web stranici Općine Goražde, Oglasnoj ploči Općine, a isti će biti emitovan i u programu RTVBPK. Javni poziv za mlade raspisan je u skladu sa strategijom i to u oblastima zapošljavanja, obrazovanja, informisanja, socijalne i zdravstvene zaštite, sporta, kulture i mladih. Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja na oglasnoj ploči.” - istakao je pomoćnik načelnika Sanid Zirak.


(gorazde.ba)
Category: Goražde | Views: 321 | Added by: gorazde