Main » 2014 » Februar » 20 » Osnovan plenum građana Goražda
15:50
Osnovan plenum građana Goražda

Sa radom je počeo i Plenum građana Goražda, koji očekuje da Skupština BPK i Općinska vijeća njegovo Koordinaciono tijelo prihvate kao partnera u rješavanju problema i ispunjavanju opravdanih zahtjeva građana.
 
Prioritetno procesuiranje korupcije i temeljita revizija privatizacije, kao i zapošljavanja u javnim institucijama, ustanovama i preduzećima, vraćanje na snagu ranijeg zakona o sukobu interesa, samo su neki od zahtjeva iznesenih na Plenumu.
 
Članovi Plenuma očekuju smanjenje primanja poslanika i vijećnika, praćenje cijena na tržištu od strane Savjeta potrošača i uvažavanje njegovih preporuka od strane Vlade, aktiviranje inspekcijskih organa, te poštivanje prava pacijenata u svim zdravstvenim ustanovama uz iskorjenjivanje korupcije i njeno disciplinsko i krivično kažnjavanje.
 
Plenum građana Goražda traži da se primanja uposlenih u javnom sektoru usklade sa onima u privredi, da Vlada BPK i poslanici na federalnom nivou osiguraju da se sredstva po osnovu povrata PDV-a usmjeravaju isključivo u privredu i zapošljavanje, te da se Općine i BPK ne zadužuju.

(Avaz)
Category: Goražde | Views: 380 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus