Main » 2014 » April » 21 » Padavine na području BPK-a Goražde nisu uzrokovale probleme
19:35
Padavine na području BPK-a Goražde nisu uzrokovale probleme

Pojačane padavine u posljednjih nekoliko dana na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde nisu prouzrokovale povećanje vodostaja rijeke Drine niti njenih pritoka, informacija je Kantonalne uprave civilne zaštite.

Prema riječima šefa Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite Fahrudina Bezdroba, u odnosu na ostale dijelove BiH koji se nalaze u problemima zbog obilnih padavina, situacija na području našeg kantona je zadovoljavajuća. Vodostaji rijeka su u granicama normale te nema  opasnosti od izljevanja.

- Vodostaj rijeke Drine u jutarnjim satima iznosio je jedan metar , tako da ne prijeti opasnost od njenog izljevanja iz korita. U stalnom smo kontaktu sa općinskim službama civilne zaštite, pratimo stanje i prema informacijama od jutros, vodostaj rijeke Prače i Koline u blagom je porastu, ali bez opasnosti od izljevanja. Kad je riječ o pokretanju klizišta, takođe,nemamo informacija da su podavine prouzrokovale klizišta na području našeg Kantona. Jedinice civilne zaštite svakodnevno su na terenu i pripravne i u svakodnevnom smo  kontaktu sa Federalnim operativnim centrom“ – kazao je Fahrudin Bezdrob, šef Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite.

(bpkg.gov.ba)

Category: Goražde | Views: 284 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus