Main » 2014 » Mart » 20 » Počelo obilježavanje 21. Marta Dana mladih Općine Goražde
17:37
Počelo obilježavanje 21. Marta Dana mladih Općine Goražde

U Goraždu se i ove godine nizom sadržaja obilježava 21. mart Dan mladih Općine Goražde. Trodnevni program obilježavanja počeo je danas u parku Plavi cvijet gdje je upriličena kreativna radionica uz učešće djece predškolskog i školskog uzrasta. Kako je za Radio Goražde kazala Lejla Medošević koordinator Plavog cvijeta, djeca su danas izrađivala predmete od gipsa a njihovi radovi bit će predstavljeni na izložbi koja će biti upriličena sutra u 11 sati na ovom lokalitetu. Planirano je i polaganje cvijeća na spomen obilježju u Plavom cvijetu a gosti ovog parka uz Dan mladih Općine Goražde te Međunarodni dan Downovog sindroma sutra će biti i učenici iz specijalnog odjeljenja OŠ Fahrudin Fahro Baščelija kojima će biti dodjeljeni i prigodni pokloni. 

Obilježavanje Dana mladih Općine Goražde nastavlja se večeras izložbom fotografija mladih goraždanskih amaterskih fotografa te muzičko-poetskom večeri koja će se večeras u 18 sati održati u prostorijama udruženja „Biser". 
Sutra od 13.30 predviđeno je polaganje cvijeća na spomenik poginuloj djeci Goražda ispred Centra za kulturu, nakon čega će u maloj sali ove ustanove biti upriličena i svečana akademija čiji program će svojim nastupima upotpuniti učenici OMŠ „Avdo Smailović" i hor „Selsebil". U gradskoj galeriji biće otvorena izložba slika goraždanskog slikara Murida Jahića. Mladi Goražda svoj dan obilježit će i akcijom akcijom čišćenja Iranskog šetališta a sutra u 20 sati u ljetnom kinu Centra za kulturu održat će se i koncert maldih goraždanskih bendova. Obilježavanje Dana mladih Općine Goražde završava u subotu paintball turnirom u 10 sati u naselju 1. Maj te pozorišnom komedijom Kosa nostra koja je predviđena u 20 sati u velikoj sali Centra za kulturu.

(Radio Goražde)
Category: Goražde | Views: 208 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus