Main » 2014 » Juli » 26 » Počelo suđenje Arminu Šehoviću za ubistvo Azima Obarčanina
23:36
Počelo suđenje Arminu Šehoviću za ubistvo Azima Obarčanina

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je počelo suđenje Arminu Šehoviću (23), koji je optužen da je 12. aprila ove godine u 2.20 sati nakon svađe i tuče ispred ugostiteljskog objekta "Boomerang" u ulici Zaima Imamovića u Goraždu ubio Azima Obarčanina (42), zarivši mu nož u grudni koš. 

Navodi iz optužnice

Tužiteljica Jasmina Iftić na samom početku glavnog pretresa rekla je kako je Tužilaštvo Kantona Sarajevo preuzelo slučaj iz Goražda tako da je spremna iznijeti uvodnu riječ te pročitati navode iz optužnice.

- Kantonalno tužilaštvo Goražde podiglo je 22. maja ove godine optužnicu. Ona je 26. maja ove godine ispravljena dostavljena Sudu zbog sumnje da je Armin Šehović (23) 12. aprila ove godine u ulici Zaima Imamovića u Goraždu ispred ugostiteljskog objekta "Boomerang" sačekao Azima Obarčanina. Obarčanin je imao 1,29 promila alkohola u krvi, dok je Šehović imao 1,38 promila alkohola u krvi. Obarčanin je udario Šehovića u predjelu lica u ugostiteljskom objektu "Boomerang". Šehović je u stanju afektivne razdraženosti, što je ocijenio neuropsihijatar Omer Ćemalović, nakon svađe na ulici, guranja, udaraca pesnicom, izvadio nož sa metalnom drškom, ukupne dužine od 22,5 centimetara, te zakačio tri puta glavu Obarčanina. On je time zadobio površne posjekotine, nakon čega mu je Šehović zario nož u lijevu stranu grudnog koša. Uprkos ljekarskoj pomoći koja je Obarčaninu odmah pružena, on je pdlegao povredama - navodi se u optužnici.

Pronađen u stanu

U Kantonalnu bolnicu Goražde Obarčanin je dovezen u 2.47 sati u teškom stanju šoka. Ljekari su odmah započeli reanimaciju, ali je dvije-tri minute nakon prijema srce stalo tako da su u 3.40 sati konstatirali smrt. 

Nakon što je Obarčanina ubo nožem, 23-godišnjak je pobjegao sa mjesta događaja. No, policija ga je pronašla u stanu te uhapsila.

Advokat Zufer Pjano kazao je kako neće iznositi uvodnu riječ, jer se, prije svega, kako je pojasnio, želi dogovoriti sa svojim klijentom.

(Avaz)

Category: Crna Hronika | Views: 574 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus