Main » 2014 » Juli » 9 » Počinju pripreme za izgradnju još jedne stambene zgrade u Goraždu
13:11
Počinju pripreme za izgradnju još jedne stambene zgrade u Goraždu

Nakon što se u anketi Ministarstva za boračka pitanja BPK Goražde 56 osoba izjasnilo da na taj način želi riješiti svoje stambene probleme, Kantonalna vlada zadužila je Ministarstvo urbanizma da pokrene proceduru za kupovinu građevinskog zemljišta i osigura neophodne saglasnosti. Po uzoru na već započetu izgradnju stambene zgrade na taj će se način stvoriti preduvjeti za početak radova na još jednom stambeno - poslovnom objektu metodom udruživanja sredstava budućih stanara. 

Vlada BPK omogućit će odlazak boračkih populacija u Memorijalni centar Potočari na dan obilježavanja 19. godišnjice genocida. Usvojena je i odluka o listi esencijalnih lijekova u BPK Goražde, čija primjena stupa na snagu prvog avgusta ove godine.

Primljen je k znanju izvještaj Ministarstva za privredu u vezi programa podrške mljekari “Milgor”, koja je prije nekoliko godina obustavila proizvodnju. Aktivnosti na implementaciji ovog programa bit će nastavljene, a konkretne mjere i zaključci donešeni na narednom zasjedanju, zaključeno je na sjednici Vlade. Data je saglasnost i za program unaprjeđenja usluga javnih preduzeća u vrijednosti od 50.000 KM, program razvoja turizma od 100.000 KM, te program utroška sredstava u sektoru vodoprivrede za 2014.godinu u iznosu 190.000 KM. Odobrene su jednokratne novčane pomoći za 30 branilaca i članova njihovih porodica.

(Avaz)

Category: Goražde | Views: 268 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus