Main » 2014 » Juli » 30 » Policijska potjera u Goraždu: Emran Karaman pušten da se brani sa slobode
00:39
Policijska potjera u Goraždu: Emran Karaman pušten da se brani sa slobode

Sarajlija Emran Karaman, koji je bio u društvu sa sugrađaninom Jasminom Karčićem (24), koji je umro u subotu nakon što je u bijegu od goraždanske policije progutao drogu, pušten je da se brani sa slobode. 

Policijska prijava

Kako saznajemo u Tužilaštvu Bosansko-podrinjskog kantona, Emran Karaman nije bježao s lica mjesta, negirao je bilo kakvu povezanost s drogom, tako da nije bilo osnova za podnošenje zahtjeva za određivanje pritvora.

Podsjećamo, zbog sumnjivog ponašanja policajci u Goraždu dvojicu mladića iz Sarajeva u subotu su pokušali legitimirati u blizini zgrade Ministarka. 

Karčić je pokušao pobjeći i nakon potjere sustignut je u ulici Ibrahima Čelika, gdje ga je nekoliko policajaca uspjelo savladati. Tokom hapšenja pružao je otpor, a uprkos pokušajima policajaca da ga u tome spriječe, uspio je progutati kesicu sa, kako će se kasnije pokazati, smrtonosnim sadržajem.

Po privođenju u prostorije MUP-a BPK Goražde, Karčić je kazao da se ne osjeća dobro. Tokom transporta do bolnice u vozilu je povraćao, a ljekari Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde  isprali su mu želudac. 

Prema riječima Fuada Rovčanina, direktora goraždanske bolnice, pacijent je bio agresivan.
 
Iznenadna smrt
 
- Pokušali smo mu isprati želudac, ali je to teško išlo jer se pacijent otimao. Iako je lavaža uspjela, u 17.50 sati došlo je do prestanka rada srca i disanja, te je 24-godišnjak iznenada umro - kazao nam je Rovčanin. 

Obdukcijom u prosekturi Bare u Sarajevu, tokom koje je konstatirana i otečenost mozga, utvrđeno je da je krvarenje nastalo kao posljedica djelovanja hemijske supstance u njegovom organizmu.

Šta je tačno sadržavala kesica koju je mladić progutao, bit će utvrđeno daljnjim toksikološkim analizama. 

- Očekujemo rezultate vještačenja, nakon kojih ćemo znati šta je sadržavala kesica koju je progutao. Kao dokaz posjedujemo plastičnu kesicu s tragovima krvi koju je umrli povratio tokom transporta do bolnice. U njoj se nalazi praškasta, bijela materija koja asocira na spid. Međutim, kvalitet droge varira jer su u praksi već zabilježeni slučajevi da se u drogu miješaju druge, čak i otrovne materije, s ciljem pojačavanja njenog djelovanja. Ipak, na odgovor koja droga je tačno u pitanju morat ćemo sačekati završetak vještačenja - kazao nam je glavni kantonalni tužilac Mirsad Bilajac.

(Avaz)

Category: Crna Hronika | Views: 763 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus