Main » 2011 » August » 18 » Pomoć u nabavci udžbenika za srednjoškolce za školsku 2011/2012. godinu
15:43
Pomoć u nabavci udžbenika za srednjoškolce za školsku 2011/2012. godinu

Inicijativi Ministarstva za boračka pitanja za dodjelu novčane pomoći na ime nabavke školskih udžbenika  za školsku 2011/2012.godinu učenicima srednjih škola čiji roditelji imaju status pripadnika boračke populacije, podršku je dala i Vlada BPK-a Goražde.

Novčanu  pomoć, u maksimalnom iznosu od 150 KM, mogu ostvariti djeca demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida, članova porodica šehida i poginulih boraca težeg imovnog stanja, ako ukupni mjesečni prihodi porodičnog domaćinstva, uključujući i prihode po osnovu boračko-invalidske zaštite, po članu domaćinstva, ne prelaze 100 KM. Djeca bez oba roditelja, kao i djeca poginulih, umrlih i nestalih dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja dobijaju novčanu pomoć za nabavku udžbenika bez obzira na kriterije.

Poznato je da je veoma teška situacija u budžetu našeg kantona, ali Vlada je imala razumijevanja i na jučerašnjoj sjednici je odobrila taj prijedlog. Naš cilj je da od ove godine svim pripadnicima boračkih populacija na prostoru našeg kantona pomognemo da nabave udžbenike, a ovim projektom biće obuhvaćena i djeca iz susjednih općina, odnosno ljudi koji su se vratili u svoje ranije mjesto boravka. Ukupna odobrena sredstva za ove namjene iznose 25.000KM –  istaknuo je ministar za boračka pitanja u Dževad Adžem.


(bpkg.gov.ba)

Category: Obrazovanje | Views: 276 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus