Main » 2012 » November » 24 » Posao stoljeća/ Pola miliona presvlaka za Golf 7 proizvest će Prevent iz Goražda
00:03
Posao stoljeća/ Pola miliona presvlaka za Golf 7 proizvest će Prevent iz Goražda


U firmi "Prevent Goražde” danas je predstavljen Volkswagen Golf sedme generacije sa presvlakama proizvedenim u ovoj fabrici. Posao proizvodnje automobilskih presvlaka za ovaj model, posljednji u seriji VW, povjeren je "Preventu” u BiH.

"Prevent” će šiti pola miliona presvlaka za isto toliko proizvedenih automobila. Od toga će 97 odsto štofanih presvlaka biti rađeno u Goraždu a 3 odsto kožnih presvlaka u "Preventu” u Zenici.
"Velika je čast što smo dobili priliku da se posao za takvu grupaciju, kao što je VW, radi ekskluzivno u BiH”, rekao je Ismir Omeragić, brend menadžer VW putničkih vozila za BiH.

"Dnevni kapacitet proizvodnje je oko 2.500 presvlaka. Mi imamo 1.013 zaposlenih radnika koji mogu zadovoljiti trenutne potrebe tržišta”, istakao je Meho Herić, vođa proizvodnje u "Preventu Goražde”.
Volkswagen Golf sedme generacije predstavljen je bh. javnosti u četvrtak u Sarajevu. Ovaj model doživio je svjetsku premijeru početkom septembra u Berlinu, a proizvodnja VW Golfa je krenula puno ranije. Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je ekskluzivni dobavljač presvlaka za ovaj model.

(doznajmo.com)
Category: Privreda | Views: 521 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus