Main » 2015 » August » 2 » Posljednji ispraćaj Seje Bavčić (FOTO)
16:22
Posljednji ispraćaj Seje Bavčić (FOTO)

U prisustvu brojnih prijatelja, kolega, sugrađana jutros je u Velikoj sali Centra za kulturu Goražde održana komemoracija povodom smrti predsjednice Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja "Biser" Goražde Seje Bavčić. O Seji su govorili njeni prijatelji, kolege i saradnici, a među njima i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović. Svi oni u svojim govorima istakli su kako je naš grad izgubio istinskog prijatelja, osobu koja je nesebično pomagala ljudima u nevolji, savjesnog i odgovornog predsjednika Udruženja ''Biser''.

Rahmetli Seja Bavčić umrla je u 61 godini života. Dobitnica je više nagrada i priznanja, a njen sveukupan doprinos u društvenom i javnom životu bio je ogroman. Neprekidno se borila za pravo čovjeka na zdravlje, za dobrobit zajednice. Ostaće upamćena kao jedan od najaktivnijih pokretača svih društvenih akcija, podrške mnogobrojnim apelima za pomoć oboljelim, posebno od karcinoma. Bila je prepoznatljiva po svom sjajnom humanitarnom radu, borbi za ljudska prava i dostojanstvo.

Današnjom komemoracijom prisutni su odali počast liku i djelu Seje Bavčić, koje će se sjećati brojni prijatelji u gradu kojem je dala svoju nesebičnu ljubav. Nakon komemorativne sjednice, poslije ikindije namaza klanjana je dženaza ispred Sinan-begove džamije u Goraždu,  a ukop je obavljen na mezarju Baćci.

 

gorazde.ba

 

Category: In Memoriam | Views: 496 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus