Main » 2015 » Maj » 26 » Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca
22:36
Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca

Nakon inicijalnog sastanka u aprilu ove godine na kojem je je razgovarano o uspostavljanju saradnje na unaprjeđenju položaja srednjoškolaca na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predstavnici Mreže Savjeta/Vijeća učenika BiH, Omladinskog komunikativnog centra Banjaluka i Mreže vijeća učenika BPK-a danas su ponovo posjetili Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport.

S ciljem konkretizacije saradnje o kojoj je razgovarano, potpisan je Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca, obrazovanja mladih i razmjeni informacija, kojim je uspostavljen okvirni mehanizam saradnje između Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Mreže vijeća učenika BPK-a.

Memorandumom je, između ostalog, definisano da će resorno ministarstvo i Mreža vijeća učenika BPK-a podržavati saradnju u oblasti aktivizma mladih, s posebnim akcentom na realizaciju aktivnosti čiji je cilj poboljšanje položaja mladih i srednjoškolaca, kao i kvaliteta njihovog života.

Memorandum o saradnji potpisali su resorni ministar Damir Žuga i predsjednica Mreže vijeća učenika BPK-a Amina Subašić.

Do ove saradnje došlo je zahvaljujući naporima Mreže Vijeća/ Savjeta učenika BiH i OKC Banjaluka, čiji predstavnici, Anes Čerkez i Samir Purić su prisustvovali činu potpisivanja memoranduma.

 

 

bpkg.gov.ba

Category: Obrazovanje | Views: 168 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus