Main » 2012 » June » 7 » Potpisan sporazum o implementaciji i sufinansiranju izgradnje raskrsnice kružnog toka
16:39
Potpisan sporazum o implementaciji i sufinansiranju izgradnje raskrsnice kružnog toka


Sporazum o implementaciji i sufinansiranju projekata izgradnje raskrsnice kružnog toka u ulici Zaima Imamovića na regionalnom putu R 448 na području općine Goražde potpisali su danas načelnik općine Goražde mr. Muhamed Ramović i premijer BPK-a Emir Frašto. Potpisivanju pomenutog sporazuma prisustvoavli su još pomoćnik načelnika Enver Adžem, ministar za privredu BPK-a Demir Imamović, direktorica Kantonalne direkcije za ceste Izeta Jahić, te predstavnici firme  DESING & QC d.o.o. društvo za projektovanje,konsalting, nadzor i kontrolu kvaliteta Sarajevo koji su ukratko prisutnim predstavili projekat.

Vrijednost projekta izgradnje kružne raskrsnice je 700 000,00 KM, a realizovt će se u 2012. godini kroz tri faze prva je rješavanje imovinsko-pravnih poslova, dok je druga faza izvođenje pripremnih radova i izrada donjeg stroja puta, dreniranje i rješavanje odvodnje i treća faza izrada gornjeg stroja, potporno obložnih zidova, saobraćanje opreme i signalizacije. U finansiranju projekta, Vlada BPK-a će učestvovati sa sredstvima 292.480,00 KM, a Općina Goražde 397.520,00 KM.

- Projekat je zaista prošao reviziju i sve ono što smo imali do sada jako smo zadovoljni, a posebno ponosni što je jedan od onih koji su radiliprojekat naš Goraždanin koji trenutno radi u Sarajevu i ovo je prilika da nam predloži ideje o sličnim projektima na području općine Goražde.Ovaj kružni tok će rasteretit saobraćaj na magistralnom putu koji ide kroz centar grada, dio će se lijevo odvajati i ići na kružni tok i nastaviti ka Zupčićima, Čajniču, Crnoj Gori odnosno Baćcima i putu ka Foči. Jednostavno rasteretit ćemo saobraćaj u samoj jezgri grada i mislim da će to olakšati svim građanima posebno djeci kao glavnim učesnicima na pomenutoj lokaciji – istaknuo je naćelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović.


Podršku ovom projektu dala je i Vlada BPK Goražde.

- Mislim da je ovo značajan iskorak, složen, zahtjevan i kopleksan projekat koji će značajno doprinjeti kako odvijanju saobraćaja tako i razvoju ostale infrastrukture na području BPK-a i općine Goražde, obzirom da na ovom mjestu su određeni djelovi zbog neadekvatnog pristupa saobraćajnici zapostavljeni i ne mogu se koristiti jer nemaju odgovarajuću infrastrukturu, a realizacijom ovog projekta neće biti zapostavljeni – naglasio je ministar za privredu u Vladi BPK-a Demir Imamović.

(gorazde.ba)


Category: Goražde | Views: 396 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus