Main » 2014 » April » 24 » Potpisani ugovori sa sportskim klubovima
16:42
Potpisani ugovori sa sportskim klubovima

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je u zgradi Vlade BPK-a Goražde održana svečanost potpisivanja ugovora sa sportskim klubovima o dodjeli finansijskih sredstava kojima se podstiče sportska djelatnost na prostoru Bosanskopodrinjskog kantona.

Ugovore sa predsjednicima klubova potpisala je resorna ministrica Azra Kuljuh, a njihovim  predstavnicima zaželjela uspjeh u radu i predstojećim takmičenjima.

- Iako bi realno bila potrebna i veća sredstva, ono što bih željela da istaknem jeste da Bosanskopodrinjski kanton u odnosu na ostale kantone u Federaciji, s obzirom na ukupni Budžet, izdvaja najviše sredstava za podsticanje sporta. Iznos ukupnih sredstava za finansiranje sporta isti je kao i prošle godine, a raspodjela je nešto drugačija, u zavisnosti od rezultata po kriterijima koji su utvrđeni za raspodjelu sredstava za sport – kazala je ona.

Dobre sportske rezultate klubovima zaželio je i premijer BPK-a Goražde Emir Frašto, a njihovim predstavnicima čestitao na potpisanim ugovorima.

Vrijednost ugovora koji su potpisani sa 24 kluba iznosi oko 250.000,00 KM, dok su ukupna sredstva za finansiranje sporta u ovoj godini planirana u iznosu od 400.000 KM.

Zadovoljstvo su iskazali i predstavnici klubova.

- S obzirom na situaciju u državi i kantonu, možemo reći da smo zadovoljni što su Vlada i ministarstvo prepoznali rezultate koje svih prethodnih godina, a posebno ove, ostvaruje ŽRK „Goražde“ kada smo u situaciji da se borimo za prvaka BiH, a trenutno smo na trećoj poziciji – kazao je predsjednik kluba Sinan Ligata.

Ministrica Azra Kuljuh ovom prilikom podsjetila je i na predstojeće Finalno prvenstvo FBiH u odbojci za djevojčice /pionirke/ koje će se ovog vikenda održati u Goraždu i pozvala građane da u što većem broju prisustvuju ovom sportskom događaju.

Finalno prvenstvo u odbojci koje traje dva dana, počinje u subotu 26. aprila 2014. godine u 12.30 sati.

(bpkg.gov.ba)

Category: Sport | Views: 192 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus