Main » 2015 » April » 24 » Potpisani ugovori za finansiranje projekata udruženja i pojedinaca za 2015. godinu
16:02
Potpisani ugovori za finansiranje projekata udruženja i pojedinaca za 2015. godinu

U Velikoj sali Općine Goražde danas su potpisani Ugovori o dodjeli sredstava po Javnom pozivu za 2015. godinu koji Općina Goražde svake godine objavljuje, a tiču se finansiranja projekata udruženja i projekata pojedinaca.

Ukupno za ove namjene u Budžetu Općine Goražde izdvojeno je preko 11.000,00 KM, a sredstva se dodjeljuju po osnovu Javnog poziva koji je raspisala Općina Goražde. Sredstva su odobrena za 14 aplikacija za projekte udruženja za što je predviđen iznos od 8.000,00 KM i pet aplikacija pojedinaca u iznosu od 3.000,00 KM.

Da je zadovoljan potpisanim ugovorom naglasio je Bahrudin Vrana predstavnik Udruženja sportskih ribolovaca Goražde – ''Riječ je o projektu Udruženja sportskih ribolovaca u okviru kojeg će se na frekventnim ribolovnim područjima gdje se obavlja ribolov postaviti nadstrešnice gdje će se u slučaju nevremena ribolovci da sklone što naravno može koristiti i ostalim građanima. Naše Udruženje je prvi put apliciralo na javni poziv Općine Goražde za što su nam odobrena sredstva i ovim putem se zahvaljujem Općini Goražde i nadamo se za ubuduće da će se nastaviti saradnja, kako na nivou Općine, tako i na nivou Kantona, da nastavimo održavati korito rijeke Drine jer se ribolovci odazivaju na sve pozive i akcije koje se provode u sklopu uređenja grada.''

Na ovaj način, Općina Goražde u skladu sa mogućnostima i stanjem u Budžetu, podržava sve aktivnosti udruženja sa područja općine Goražde istakao je načelnik dr.sci. Muhamed Ramović – ''Danas smo potpisali 19 ugovora 14 sa udruženjima i pet sa pojedincima. Zahvaljujemo se svima koji su se javili na Javni poziv i drago mi je što imamo komunikaciju i sa građanima i sa udruženjima. Prije nekoliko dana potpisali smo ugovore i sa udruženjima iz oblasti kulture, sporta, mladih tako da ukupno izdvajamo oko 157.000,00 KM u ovoj godini za ove oblasti. Također, prošle godine su bila sredstva u sličnom iznosu za ove projekte i ispoštovali smo sve potpisane ugovore i želimo to ponoviti i ove godine. Naravno, nisu to dovoljna sredstva, međutim mi i na druge načine pomažemo kulturu, sport i rad udruženja.''

Ukupna sredstva u iznosu od  157.000,00 KM za 2015. godinu iz Budžeta Općine  Goražde realizuju se kao tekući transferi za pomoć u radu i realizaciji projekata udruženja, sportskih klubova, mladih, kao i udruženja i organizacija koje okupljaju građane sa posebnim potrebama.

 

gorazde.ba

Category: Goražde | Views: 139 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus