Main » 2011 » November » 18 » Potpisani ugovori za projekte ruralnog razvoja
23:36
Potpisani ugovori za projekte ruralnog razvoja

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je oko 68.000 KM, s tim da je 45.000 KM osigurano planiranim programom dok su 23.000 izdvojene iz rezervi namijenjenih za podsticaje u poljoprivredi. 

"Na ovaj način počela je realizacija 12 projekata koji za cilj imaju poboljšanje ekonomskog i socijalnog stanja u ruralnim područjima. Program ruralnog razvoja realizuje se prvi put, a značajnija sredstva u ove svrhe planirat će se za narednu godinu", istakao je ministar privrede BPK-a Demir Imamović. 

U projekte su uključene i jedinice lokalne samouprave, mjesne zajednice, nevladine organizacije sa sjedištem u ruralnim područjima te registrovani poljoprivredni obrtnici. Osim podrške poljoprivrednoj proizvodnji riječ je i o ulaganjima u lokalnu infrastrukturu te podršci promotivnim aktivnostima. 

"Na Vladi smo prihvatili implementaciju projekta izgradnje štalskih objekata za sedam odabranih farmera, odnosno registrovanih poljoprivrednih obrtnika koje ćemo pomoći sa sredstavima u visini od 10.000 do 15.000 KM. Posebnim programom planiramo izdvajanje za putnu infrastrukturu od 50.000 do 100.000 maraka čime želimo bitno uticati na poboljšanje života u ruralnom području", istakao je Imamović.

(sarajevo-x)
Category: Goražde | Views: 228 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus