Main » 2012 » September » 5 » Povodom 18 Septembra "Dana BPK-a, i Općine Goražde"/ Raznovrsni svečani sadržaji
17:33
Povodom 18 Septembra "Dana BPK-a, i Općine Goražde"/ Raznovrsni svečani sadržaji

Organizacioni odbor za obilježavanje značajnih događaja i datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u saradnji sa općinom Goražde utvrdio je danas konačan program obilježavanja 18. septembra –Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde.

Programom obilježavanja predviđen je niz sportskih i kulturnih događaja koji će se odvijati na taj dan, a uz podršku načelnika općina u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i predstavnika udruženja koja okupljaju boračku populaciju u planu je i obilazak  demobilisanih boraca.

- Obzirom na finansijska sredstva mislim da se ove godine došlo do jednog kvalitativnog i sadržajnog programa. Pored uobičajenih sadržaja kojima ćemo obilježiti ovaj datum, planirana je jedna novina, a to je obilazak svih bivših pripadnika Armije BiH, a sada demobilisanih koji se nalaze u teškom materijalnom položaju. Tom prilikom delegacija će uručiti skromne poklone i pokazati tim ljudima da oni na taj dan, jedan od najznačajnijih događaja za naš kanton, nisu zaboravljeni.  Druga novina je da se 18. septembra u večernjim satima na terasi Doma mladih Centra za kulturu organizuje jedna zakuska i ja koristim priliku da pozovem sve pripadnike boračkih populacija i ostale koji ovaj dan doživljavaju kao svoj dan da dođu na druženje, da porazgovaramo i taj dan provedemo zajedno, a nakon toga ćemo nastaviti druženje uz veče sevdaha- riječi su ministra za boračka pitanja u Vladi BPK Goražde  Zijada Brige.

(bpkg.gov.ba)
Category: Goražde | Views: 341 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus