Main » 2012 » Mart » 24 » Povodom tragićne smrti pomoćnika načelnika Općine Goražde Meha Hubjera, štab održao komemorativnu sjednicu
22:49
Povodom tragićne smrti pomoćnika načelnika Općine Goražde Meha Hubjera, štab održao komemorativnu sjednicu


Vijest o tragičnoj smrti pomoćnika načelnika općine Goražde Službe za Civilnu zaštitu Meha Hubjera, koji je jutros smrtno stradao  prilikom intervencije Profesionalne vatrogasne jedinice na gašenju požara u Glamoču, šokirala je Goraždane. Smrt je nastupila uslijed opekotina i gušenja dimom. U akciji gašenja požara pored rahmetli Meha Hubjera učestvovalo je 6  vatrogasaca.  Jedan vatrogasac je zbog gušenja dimom zadržan u bolnici a nakon što mu je pružena potrebna pomoć upućen je na  kućno liječenje. Uzroci požara još uvijek su nepoznati i uviđaj će pokazati šta se zapravo dogodilo u Glamoču.Po svemu sudeći požar je izazvan je nesavjesnim ponašanjem građana prilikom proljetnog čišćenja imanja .

Tim povodom u poslijepodnevnim satima u Vatrogasnom domu Goražde održana je komemorativna sjednica Štaba CZ  u proširenom sastavu. Sjednici su prisustvovali i članovi Mehove uže porodice. Načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović izrazio je duboke riječi žaljenja zbog ovog događaja, rekavši da je ovo jedan od najtužnijih dana za našu općinu. Na sjednici su članovi Štaba analizirali  dešavanja vezana za ovaj nemili događaj, a također su dogovoreni detalji vezani za dženazu , tevhid i komemoraciju. Općina Goražde snosit će sve troškove oko dženaze koja će se održati u ponedjeljak u 13 00 h ispred Sinan Begove džamije u Goraždu, a ukop će se obaviti na mezarju  u Hubjerima.

Komemoracija že se održati u ponedjeljak u 12:00h u Maloj sali JU Centar za kulturu Goražde. Rahmetli Meho Hubjer ostat će zapamćen po svojoj plemenitosti i dobroti, te pomaganju drugima, jer je najveći dio svog radnog vijeka upravo proveo u pomaganju ljudima u nevolji. Ovo je zaista tužan dan za sve građane Goražda.

(Općina Goražde)


Category: Goražde | Views: 915 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus