Main » 2012 » April » 17 » Prema prvim pokazateljima, općine i BPK Goražde neće moći sami nadoknaditi većinu procijenjenih šteta
19:53
Prema prvim pokazateljima, općine i BPK Goražde neće moći sami nadoknaditi većinu procijenjenih šteta


Izvještaje o procjeni šteta nastalih usljed velikih snježnih padavina Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, odnosno kantonalnoj Komisiji za procjenu šteta, do danas su dostavile općine Goražde i Pale-Prača.

Izvještaj o procjeni šteta na području općine Foča-Ustikolina trebao bi se naći na sutrašnjoj sjednici Općinskog vijeća Foča-Ustikolina, te se očekuje da će i on vrlo brzo biti dostavljen kantonalnoj Komisiji za procjenu šteta.

Izvještaji pokazuju da je na području općine Goražde procijenjena šteta u iznosu od 602.174,23 KM, a na području općine Pale-Prača u iznosu od 130.333,37 KM.

Nakon što stigne konačan izvještaj iz Općine Foča-Ustikolina, kantonalna Komisija za procjenu šteta će sačiniti zbirni izvještaj koji će razmatrati Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

- Obzirom na visinu nastalih šteta, sigurno je da općine i BPK Goražde neće moći nadoknaditi većinu procijenjenih šteta te će se pomoć tražiti sa nivoa Federacije Bosne i Hercegovine- kazao nam je direktor Uprave civilne zaštite BPK Goražde Ramo Živojević.


(bpkg.gov.ba)
Category: Razno | Views: 373 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus