Main » 2011 » June » 17 » Prevent gradi pogon za 600 novih radnika
22:46
Prevent gradi pogon za 600 novih radnika

Goražde bi trebalo biti jedan od najvažnijih centara šivenja na prostoru BiH
Nakon potpisivanja ugovora između premijera BPK Goražde Emira Frašte i direktora kompanije Prevent Goražde Harisa Rahmana zemljište u Industrijskoj zoni Vitkovići od ponedjeljka je i formalno u vlasništvu jedne od najuspješnijih bh. kompanija. 

Najavljeno je da će ovih dana početi uklanjanje postojećih, devastiranih objekata, te da će na njihovom mjestu Prevent graditi novi proizvodni pogon u kojem će raditi više od 600 osoba. Objekt bi trebao biti završen u novembru.

Mladi i sposobni  

- Ono što je najvažnije, a o čemu se razgovaralo na jednoj od posljednjih sjednica Nadzornog odbora Grupacije Prevent, jeste da smo usaglasili stavove o kapacitetu šivenja na nivou BiH. Ti stavovi slažu se s našim projektima i u budućnosti bi Goražde trebalo biti jedan od najvažnijih centara šivenja na prostoru BiH - kazao je Rahman.

Prema njegovim riječima, pravo na podnošenje aplikacija za prijem u radni odnos svi nezaposleni odmah mogu ostvariti.

- Prema evidenciji Službe za zapošljavanje, u BPK Goražde ima oko 4.200 nezaposlenih. Iako smo tek dobili zemljište, mogu sa sigurnošću reći da ćemo naše obaveze ispoštovati i da ćemo zaposliti oko 600 ljudi. Ovom prilikom pozivam mlade i sve koji se osjećaju sposobnim, da se obrate našoj službi i da predaju molbe - dodaje Rahman. 

Odličan primjer  

Značajan projekt zapošljavanja realizira se zahvaljujući nedavno usvojenom zakonu o raspolaganju državnom imovinom. BPK Goražde prvi je dio BiH u kojem se neiskorištene nekretnine u državnom vlasništvu sada mogu koristiti za privlačenje investicija. 

- Ovo je odličan primjer kako se mogu koristiti resursi radi zapošljavanja i mi ćemo tu praksu nastaviti - kazao je Demir Imamović, ministar privrede u Vladi BPK Goražde. 

Nova ulaganja 
 
- Postoje neke indicije da bismo u narednih mjesec dana mogli imati još zainteresovanih za ulaganje u našem kantonu - kaže Imamović.

(Dnevni Avaz)
Category: Privreda | Views: 352 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus