Main » 2014 » Mart » 1 » Prijave protiv bivših čelnika policije za ratne zločine
22:48
Prijave protiv bivših čelnika policije za ratne zločine


Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela je Tužiteljstvu BiH izvještaj protiv direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u ostavci Himze Selimovića zbog ratnog zločina nad Srbima na području Goražda, doznaje "Glas Srpske" od izvora bliskog Tužiteljstvu.

Osim Selimovića, prijavljeni su i nedavno smijenjeni načelnik Sektora policije Federalne uprave policije Edin Vranj i još 11 osoba, a od 13 osoba prvoosumnjičeni je Selimović, a drugoosumnjičeni Vranj.

Izvor ovog lista pojašnjava da su tijekom napada vojnih i policijskih snaga koje su pripadale Armiji BiH u mjestu Strmica, Međeđa i drugim mjestima sa tog područja, a kasnije u zgradi goraždanskog ZOIL-a, Selimović i Vranj zajedno sa ostalim pripadnicima Armije sudjelovali u psihičkom i fizičkom maltretiranju Srba.

Izvor dodaje da su oni, prema izjavama svjedoka, u razdoblju od siječnja 1993. do listopada 1994. godine sudjelovali u različitim torturama, fizičkim i psihičkim zlostavljanjima zarobljenika Vojske Republike Srpske i civila srpske nacionalnosti.

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić potvrdio je "Glasu Srpske" da su u Tužiteljstvu prije nekoliko dana zaprimili izvještaj koji se odnosi na ratne zločine na području Goražda, ali da više detalja ne mogu dati.

Na području općine Goražde u proteklom ratu ubijeno je nekoliko stotina srpskih civila, od kojih su mnogi prošli kroz logore koji su se nalazili u prostorijama MUP-a, u zgradi ZOIL-a, te u Mujkanovićima i tiskariji u Vitkovićima, navodi Srna.

Source.ba
Category: Crna Hronika | Views: 620 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus