Main » 2013 » August » 26 » Prilika za nezaposlene osobe da steknu nova znanja i vještine
14:30
Prilika za nezaposlene osobe da steknu nova znanja i vještine

Foto: gorazde.ucoz.org

U organizaciji Službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je upriličena dodjela ugovora nezaposlenim osobama koje će proći obuku u skladu sa Programom obuke za 2013.godinu.

U sklopu provođenja aktivne politike zapošljavanje, identifikacije želja nezaposlenih osoba te potrebe tržišta rada, Služba je kreirala Program obuke u 2013.godini za koji je izdvojila 40.000 KM. Riječ je obuci iz informatike, te engleskog i njemačkog jezika, kroz koju će u narednom periodu proći 136 osoba.

Kako ističu iz Službe, pored formalnog obrazovanja sa kojim se nezaposlene osobe prijavljuju na evidenciju nezaposlenih i aktivno traže posao, tržište rada sve više stavlja akcenat na neformalno obrazovanje, odnosno na vještine i znanja iz oblasti informatičke pismenosti te poznavanja stranih jezika. U toku individulanih savjetovanja, informacijskih i motivacijskih seminara koje Služba kontinuirano realizuje u okviru svojih planiranih aktivnosti , nezaposlene osobe posebno mlade, ističu upravo znanje i certificiranje znanja iz informatike i stranih jezika kao referencu koja će im povećati konkurentnost na tržištu rada i otvoriti mogućnost za zaposlenje.

Programe obuke će izvoditi firme EC Education d.oo i Eksa d.o.o. iz Sarajeva.

Na današnjoj ceremoniji ugovore korisnicima ovog programa, uz čestitke, uručili  su premijer BPK Goražde Emir Frašto i ministar za pravosuđe, upravu i radne odnose Admir Pozderović, te predsjednica Upravnog odbora i direktorica Službe za zapošljavanje, Mediha Oković i Nafija Hodo.


 d80kg5ieyrlrfpps8g65.jpg yvckmwl9827shxju3yt.jpg qk992lg0fx71t8i86q.jpg gamm104yjlios99f4jch.jpg

(bpkg.gov.ba)
Category: Goražde | Views: 375 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus