Main » 2014 » Juli » 17 » Pripreme za odlazak sportista iz BPK-a na MOSI 2014.
17:37
Pripreme za odlazak sportista iz BPK-a na MOSI 2014.

Predstavnike sportskih klubova s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde čiji članovi će ove godine učestvovati na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) danas su primili predsjedavajući Skupštine BPK-a Suad Došlo i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh.

Na sastanku su dogovoreni detalji odlaska 100 sportista iz sve tri općine BPK-a na ovu veliku sportsku manifestaciju, na kojoj se ove godine očekuje učešće oko 2.500 sportista iz 30 gradova s prostora bivše Jugoslavije.

Troškove odlaska sportista snosit će Vlada BPK-a i resorno ministarstvo, a pomoć će pružiti i sponzori – firme Ginex, Rudet i Prevent.

Sve aktivnosti oko odlaska i učešća sportista zajednički će koordinirati predsjedavajući Skupštine BPK-a i stručni saradnici u resornom ministarstvu.

51. MOSI će se održati u periodu od 6 – 10. avgusta 2014. godine, a sportisti iz BPK-a predstavit će se u 10 sportskih disciplina. Predstavnici Atletskog kluba BPK-a ove godine neće učestvovati na igrama jer se atletska takmičenja ne održavaju u gradu domaćinu – Novom Pazaru.

Kako bi se što bolje predstavili na ovom takmičenju i postigli uspješne rezultate, iz sportskih klubova potvrđeno je da su za učešće na MOSI izabrani najbolji pojedinci i timovi – 80 iz Goražda i po 10 iz općina Foča i Pale (Federacija).

(bpkgo.gov.ba)

Category: Sport | Views: 235 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus