Main » 2013 » Juli » 1 » Promotivna biciklistička vožnja povodom 50-te godišnjice MOSI igara, prošla kroz Goražde
18:43
Promotivna biciklistička vožnja povodom 50-te godišnjice MOSI igara, prošla kroz Goražde

Biciklistička vožnja promoviše ovogodišnje Međurepubličke omladinske sportske igre (MOSI) koje se održavaju u Prijepolju i krenula je 30.06.2013.godine iz Prijepolja i vratiće se nazad uoči početka Igara u utorak 02.07.2013. Danas je pomenuta biciklistička tura prošla kroz naš grad a ispred Gradske dvorane načelnik Općine Goražde mr. Muahmed Ramović sa saradnicima upriličio je doček za bicikliste kao i za stalnog koordinator Ujedinjenih nacija u Srbiji, Vilijama Infantea koji je učesnik biciklističke vožnje.

''Veliko mi je zadovoljstvo i čast biti sa Načelnikom Općine Goražde na prvoj stanici u „Vožnji bez granica." Ja i još petnaestak vozača iz tri različite zemlje prelazimo razdaljinu od 350 kilometara. Radimo ovo da promoviramo MOSI igre koje se održavaju u Prijepolju i slave jubilej od pedeset godina. Nadamo se da će ljudi, pored toga što uživaju u vožnji imati dobar i lijep provod. Hvala Načelniku na srdačnoj i prijateljskoj dobrodošlici. U čast ove vožnje željeli smo uručiti Načelniku i promotivnu majicu, što smo tokom druženja i učinili.'' – kazao je koordinator Ujedninjenih nacija u Srbiji, Vilijam Infante.

''Dragi sportisti, sve vas srdačno pozdravljam, a pogotovo gospodina Ambasadora i dobrodošli u Goražde. Zadovoljstvo mi je da ste danas ovdje sa nama i hvala vam što ste u svoju ideju uključili i Goražde i odlučili da se družite sa mladima iz Goražda. Goražde ima uspješan biciklistički klub i prisutni smo na svakom takmičenju u BiH i susjednim državama. Pozdravljam ideju da podržite pedesete MOSI igre u okviru kojih će i 90 mladih iz Goražda učestvovati. Dajemo punu podršku ovim aktivnostima i nadamo se da će i Goražde biti domaćin. Prije dva dana prijatelji iz Istanbula su krenuli prema Goraždu i biciklizam ima simboliku povezivanja. Dragi mladi, neka vas sreća prati i želim vam svako dobro na vašem putu. Imate mnogo izazova, ali vi ste fizički spremni i siguran sam da ćete sretno stići do cilja.''- istakao je načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović.

Peloton (glavna grupacija biciklista) koju čine oko petnaest biciklista iz tri države (Srbije, Crne Gore i BiH), a među kojima su i biciklisti iz Goražda nastojat će da predstave što više kultura, te etničkih i religijskih zajednica iz Jugoistočne Evrope.

(gorazde.ba)
Category: Sport | Views: 229 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus