Main » 2013 » Januar » 12 » Ramović: Goražde će postati sportski centar regije
18:34
Ramović: Goražde će postati sportski centar regije

U Goraždu najavljuju srdačan doček svom novom klubu, koji će se 15. januara zvanično preseliti u grad na Drini i početi pripreme za nastavak sezone.

Do utorka, kako saznajemo, detalje ugovora s Olimpicom trebala bi usvojiti i Vlada Bosanskopodrinjskog kantona Goražde kako bi na dan početka priprema taj dokument bio potpisan. O obavezama koje preuzimaju, u resornom ministarstvu ne mogu govoriti.

Načelnik općine Goražde Muhamed Ramović dolazak Olimpica ocjenjuje izuzetno značajnim događajem i najavljuje ulaganje u Gradski stadion i pomoćne objekte.

- Očekujemo da Goražde postane sportski centar regije. Osim okupljanja hiljada mladih i građana koji će dolaziti na utakmice, vidim šansu i za naše dječake, da sutra neko od njih bude Edin Džeko ili Haris Harba, jer je Goražde uvijek bilo grad sporta - kazao je Ramović za naš list. 

Istakao je da ga raduje činjenica da će u mlađim selekcijama kluba biti zastupljeno između 300 i 400 mališana te da istovremeno FK Goražde neće biti ugašen nego će nastaviti takmičenje u Prvoj ligi FBiH. 

Treneri i igrači Olimpica te kompletna uprava najavili su selidbu iz Sarajeva u Goražde. Ramović kaže da će živjeti u unajmljenim stambenim prostorima.

Projekt obnove stadiona

Ramović je najavio da će lokalne vlasti i Olimpic tražiti od fudbalske organizacije u BiH te FIFA-e i UEFA-e da kroz neki projekt dobiju sredstva za rekonstrukciju stadiona.

- Mislim da u perspektivi imamo realne šanse da pomoćni stadion pretvorimo u jedan od najljepših stadiona sa svim pratećim objektima - kazao je Ramović.

(Dnevni Avaz)
Category: Sport | Views: 296 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus