Main » 2014 » Januar » 29 » Ramović primio goraždanske šahiste
19:22
Ramović primio goraždanske šahiste

Druga mjesta na MOSI igrama u Prijepolju i na takmičenju prve A lige Šahovskog saveza FBiH, titula FIDA-e instruktora šahiste Bajra Obuće, dobri rezultati članova kluba Gorana Čubrila, Jasmina Bejtovića, Efima Muratovića, Lazara Stavnjaka, Elvisa Pešteka i drugih, rezime je uspješne 2013. Godine u Šahovskom klubu Goražde.
 
Uz učešće na brojnim turnirima u BiH i inozemstvu organizirana su i takmičenja u Goraždu, istaknuto je tokom prijema šahista kod načelnika Općine Muhameda Ramovića (SBB). Lokalna administracija prepoznala je dobre rezultate i značaj promocije grada na čijem je čelu, a ovakvim reakcijama nastoji stimulirati članove svih sportskih i drugih kolektiva u gradu. 

- Oni su vrlo aktivni i u obilježavanju značajnih događaja od važnosti za Općinu i Kanton u okviru kojih redovno organizuju turnire, rade sa skromnim sredstvima, a ostvaruju velike uspjehe. U Goraždu sada imamo i međunarodnog sudiju, trojicu državnih sudija. Zato smo ovdje, da im kažemo jedno veliko hvala za to što su najbolji ambasadori Goražda – kazao je Ramović, uz najavu da će pomoći uspostavljanju veza između ŠK „Goražde" i klubova iz bratskih gradova.

ŠK „Goražde" ove godine obilježava 60 godina postojanja.
 
- Drago nam je što smo čuli iskrene, srdačne riječi podrške i mislimo da ovaj klub to i zaslužuje. Dobili smo i konkretnu finansijsku pomoć i obećanje da će ona biti nastavljena, ne samo na finansijskom nego i moralnom planu. Obećavamo nastavak borbe za što bolje rezultate, jer je svaki uspjeh ŠK „Goražde", istovremeno i uspjeh svakog građanina Općine i BPK Goražde – ističe predsjednik kluba Bajro Obuća.

(Avaz)
Category: Sport | Views: 168 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus